top of page

Paardrijden voor gevorderden

We hebben een leuke kudde van 13 paarden.

Allemaal zeer vriendelijk en toegankelijk.

Enkele paarden genieten al van hun pensioen en zijn dus beschikbaar om te knuffelen en te verzorgen maar zij worden niet meer bereden.

 

We proberen onze paarden zo natuurlijk mogelijk te houden. Ze worden in 2 kuddes 24/7 buiten gehouden. Ze hebben ruime weilanden en beschikken over een schuilstal. Ook worden ze natuurlijk bekapt, we rijden ze bitloos en hebben allemaal een gepast zadel. Wat voor ons ook zeer belangrijk is, is dat je de paarden met respect behandelt.

Je kan bij ons leuke buitenritten maken met onze paarden. 3 paarden zijn beschikbaar om ritten te maken.

Deze zijn begeleid wat wil zeggen dat ik mee rijd om een route uit te stippelen, dit naargelang de zelfgekozen duur van de rit.

Je kan kiezen om een rit te maken van 1 uur tot 4 uur of een dagrit waarbij je ongeveer een 5 à 6 uur te paard bent met een lekkere lunch onderweg.

Ik vraag wel om ervaring te hebben in het paardrijden.

Ik ga zelf geen paardrijlessen aanbieden. Dus ervaring is een vereiste.

 

Je mag mee vanaf 14 jaar of 12 jaar mits in het bezit te zijn van een brevet.

Een cap is verplicht, net zoals gepaste rijschoenen.

Onze paarden zijn geschikt om ruiters tot 85 kg te dragen (voor het welzijn van de paarden).

Voor we vertrekken gaan we voor elke ruiter een geschikt paard uitzoeken. We nemen onze tijd om ze klaar te maken, dit doe je dan ook grotendeels zelf, ik help natuurlijk waar nodig. We beginnen dan rustig door een toertje te doen in ons eigen weiland om te kijken of iedereen zich goed voelt met het paard en of alles in orde is. Pas daarna begint de effectieve rit.

We hebben een zeer gevarieerd terrein van bossen en velden. De boerderij ligt in het dal van het Heilig Kruis gebergte. Dus onderweg verandert het uitzicht regelmatig wat voor spectaculaire beelden zorgt. Een unieke ervaring.

Er wordt maar 1 rit per dag gereden voor het welzijn van de paarden.

In de zomer kan het hier zeer warm worden; dan bespreken we samen of we zeer vroeg vertrekken of eerder tegen de avond.

Het hooiseizoen valt meestal eind juni. Dan zijn we druk bezig op het land en zullen er dus geen ritjes kunnen gemaakt worden.

Paardrijden kan bij ons zeker ook in de winter, rekening houdend met de sneeuw. Als deze te dik ligt, wordt het te zwaar voor de paarden en gaan de ritten dus niet door. 

Alles is bespreekbaar.

Voor meer info aarzel zeker niet om een mailtje te sturen. 

Tarieven:

-1 uur: 15 euro 60 zl

-2 uur: 30 euro 120 zl

-3 uur: 45 euro 180 zl

-4 uur: 60 euro 240  zl

-Dagrit  van ongeveer 5 à 6 uur met tussenstop en lunch: 75 euro 300 zl

bottom of page